РФ не відмовилася від планів окупувати Харків і Харківську область, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі "Єдиних новин".

За даними губернатора, російське командування продовжує утримувати на рубежах Харківської області великі сили. Значна концентрація російських підрозділів на Куп'янсько-Лиманському напрямку відмічається з середини літа. Тут було зібрано угруповання чисельністю до 110 тис. осіб. Начальник прес-служби Східного угруповання ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що за останні дні тут збільшилася чисельність російської 25-ї армії з 12 до 17 тис. осіб. Ця армія займає позиції на захід і південь від Кремінної в Луганській області, поблизу адміністративного кордону з Харківською областю в напрямку до Борової. 

Синєгубов підкреслив, що ситуація повністю під контролем ЗСУ. Російські війська намагалися атакувати на сході Харківської області, але зазнали значних втрат. Зараз, розповів губернатор, росіяни відновлюють боєздатність. Вони не відмовляються від намірів просунутися вперед у Харківській області, але ЗСУ теж готується до відбиття майбутніх атак. 

Для цивільного населення, зазначає губернатор, ситуація залишається небезпечною. Війська РФ продовжують щодня обстрілювати міста і села Куп'янського району, використовуючи всі наявні види озброєнь. 28 вересня по Куп'янську завдали удару ракетою "Грім Е-1". Днем раніше, 27 вересня, такою ж ракетою вдарили по селу Кругляківка Куп'янського району.