П'ятирічний хлопчик із Харкова врятував життя своєму батькові, ставши для нього донором кісткового мозку. Історію цієї харківської родини розповіли у київському "Охматдиті".

"Поки українці захищають свою землю, а незламний Харків здригається від щоденних вибухів, боротьба триває ще й на медичному фронті. Тяжкі хвороби нікуди не зникли, і медикам доводиться справлятися з подвійним навантаженням. Харківська родина – Олексій, Олена та 5-річний Макарчик – свою боротьбу розпочали у листопаді минулого року", - розповіли медики.

Батьку поставили діагноз апластична анемія. В Охматдиті діагноз скоригували на мієлодиспластичний синдром (МДС). Олексію була потрібна трансплантація кісткового мозку. Зазначається, що з початком війни "Охматдит" отримав ліцензію на проведення трансплантації кісткового мозку та для дорослих. У всьому світі для Олексія не знайшлося жодного сумісного донора, і тоді маленький син спитав: а я можу врятувати тата?

5-річний Макар підходив як донор на 60% і цього виявилося достатньо. Влітку стовбурові клітини Макара трансплантували батькові. Пересадка пройшла успішно. Зараз сім'я залишається в "Охматдиті": Олексію треба обстежитись і перебувати під наглядом лікарів.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Мама Олена зробила для своїх хлопців креативні футболки: у Олексія написано "Мій син та Охматдит врятували моє життя", а у Макара - "Я врятував життя тата".

Нагадаємо, як у Харкові лише за кілька днів погасили дефіцит донорської крові.