На 83-му році пішов із життя колишній ректор Харківського національного університету будівництва та архітектури Микола Болотських. Як повідомили у міськраді, він помер сьогодні, 2 серпня.

Микола Болотських народився 1938 року. У 1960 році закінчив гірничо-електромеханічний факультет Харківського гірничого інституту. З 1968 року працював у Харківському інженерно-будівельному інституті (зараз – Харківський національний університет будівництва та архітектури).

Створив наукову школу в галузі технології та механізації будівництва підземних та поглиблених об'єктів у складних гідрогеологічних умовах. Технології, розроблені Миколою Болотськими, застосовували на будівництві низки вугільних розрізів, шахт, а також метрополітенів у Харкові, Києві, Тбілісі та інших містах.

Микола Болотських був доктором технічних наук, професором, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки, академік, нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ та ІІ ступенів та низкою інших відзнак.

"Він був мудрим, діяльним, активним, професіоналом своєї справи, прикладом для тисяч студентів та молодих фахівців. Його мудрість, досвід та особисті якості високо цінували. Вічна пам'ять чудовому вчителю, вченому, унікальному будівельнику! Сил близьким пережити цю непоправну втрату", - йдеться у некролозі.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у Харкові помер відомий вчений, професор кафедри безпеки інформаційних систем та технологій факультету комп'ютерних наук Каразинського університету Віктор Долгов.