Харків'яни можуть отримати по 14 165 гривень на оздоровлення дітей. Як повідомили в Мінсоцполітики, з 1 червня уряд запустив програму монетизації послуги дитячого оздоровлення та відпочинку за принципом "гроші ходять за дитиною".

Відтепер держава виплачуватиме батькам кошти, на які ті зможуть самостійно придбати путівку для дитини до табору оздоровлення та відпочинку.

Хто зможе отримати кошти для придбання путівок

У межах пілотного проєкту "гроші ходять за дитиною" кошти на оздоровлення може отримати один із батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в малозабезпеченій сім'ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (спроможна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім'ї.

При цьому державна підтримка передбачена для дітей з таких областей (вони мають бути зареєстровані там):

  • Дніпропетровська
  • Донецька
  • Запорізька
  • Луганська
  • Миколаївська
  • Сумська
  • Харківська
  • Херсонська
  • Чернігівська
  • Київська.

Якщо сім'я належить до зазначених категорій, але ще не оформила відповідний статус, то все одно має право на ці кошти. Для отримання відповідного статусу необхідно звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення в регіоні.

На який термін можна придбати путівку

Путівку на оздоровлення - на 21 календарний день, путівку на відпочинок - на 14 календарних днів.

Батьки дітей якого віку можуть отримати кошти

Право на отримання коштів мають батьки дітей віком 7-18 років. Держава не обмежує кількість дітей з однієї сім'ї, які мають право отримати кошти для придбання путівок. Бюджетні кошти перераховуються на кожну дитину.

Механізм отримання путівки

1. Перевірити право на отримання коштів за посиланням або отримати повідомлення в мобільному додатку "Приват24" чи отримати інформацію від працівників соціального захисту.

2. Після отримання повідомлення - зверніться до найближчого відділення Приватбанку та відкрийте картку. Така картка матиме спеціальний режим використання коштів. На неї будуть зараховані кошти для придбання путівки в наступному місяці з дня відкриття картки

3. Після зарахування коштів батьки на власний розсуд (орієнтуючись на бажані строки відпочинку, місцерозташування табору, вартість путівки, відгуки про заклад тощо) можуть обрати табір чи санаторій для дитини. Цей заклад має бути включено до переліку закладів, з якими укладено договір про надання послуг з оздоровлення та відпочинку.

4. Зв'язатися з табором за вказаними координатами, дізнатися в місцевому управлінні соціального захисту про умови доїзду до табору (організовано чи самостійно власним коштом).

5. прибути до обраного закладу та розрахуватися за путівку отриманою в ПриватБанку карткою.

Протягом якого часу необхідно придбати путівку

Кошти необхідно використати протягом трьох місяців з дня їх зарахування. У разі зарахування в жовтні-листопаді придбати путівку необхідно до 25 грудня, оскільки кошти передбачені на оздоровлення та відпочинок у 2023 році.

11 12 13