Трамваї в Харкові запустити поки що неможливо. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

Міський голова не прогнозує, коли вдасться запустити та повністю відновити рух трамваїв та електротранспорту, оскільки це залежить від темпів відновлення пошкодженої обстрілами енергетичної інфраструктури міста.

Щодо трамваїв, то, на жаль, сьогодні немає такої можливості, щоб запустити трамваї та наземний електротранспорт у повному обсязі", - сказав Терехов.

За його словами, Харків отримує електропостачання для житлових будинків за графіком, якого намагаються дотримуватися, незважаючи на труднощі. Метрополітен міста вже відновив перевезення пасажирів, хоча і з великими інтервалами - по 10-12 хвилин у годину пік та до 20 хвилин після 19 години.

Крім того, у місті курсують деякі тролейбуси з автономним ходом, щоб люди могли під'їхати до основних станцій метро.

Внаслідок серйозного руйнування енергетичної інфраструктури Харкова російськими обстрілами 22 березня, місто страждає через нестачу енергії. У Харкові зруйнована практична вся енергоінфраструктура, у тому числі - приватна.  РФ знищила в місті всі трансформаторні підстанції та пошкодила ТЕЦ.