Харків'янин виманював 10 тисяч доларів за "повернення" з полону військового, який насправді загинув. Чоловік представлявся чинним працівником СБУ. Підозрюваного в шахрайстві затримали, повідомили в поліції.

Потерпіла Олена розповіла, що її чоловік, військовослужбовець ЗСУ, загинув 11 жовтня. Від частини, де він служив, вона отримала офіційне підтвердження. Але до неї звернувся незнайомий чоловік, який повідомив, що чоловік живий. Зловмисник зіграв на тому, що військовослужбовець загинув у так званій "сірій" зоні, тому його тіло ще не передали близьким. Харків'янин говорив, що внесе прізвище нібито полоненого воїна до списку на "першочерговий" обмін.

"Він говорив, що чоловік у полоні, це 100-відсоткова інформація, і цей знайомий "вирішить це питання" за 10 тисяч доларів", - розповіла Олена. 

Жінка зрозуміла, що має справу з шахраєм, і звернулася до поліції. Шахраєві призначили день для передачі грошей і після цього затримали. 48-річного харків'янина підозрюють у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). Йому загрожує від 3 до 8 позбавлення волі.

Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного до скоєння аналогічних злочинів.