Російське командування на Куп'янському напрямку не нарощує сили, а проводить ротацію, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

За словами Буданова, у росіян немає резервів. Була сформована 25-та армія, як стратегічний резерв. Цю армію планували привести в боєздатний стан до жовтня-листопада. Буданов повідомив, що ця армія недоукомплектована, не навчена, але вже бере участь у боях. Вона прийшла на заміну 41-й армії, яка рухається в південному напрямку, заявив Буданов.

На Куп'янсько-Лиманському напрямку зосереджено 110 тис. російських військових. Лінія зіткнення проходить за 8-10 км від Куп'янська. У Мінристерстві оборони ситуацію називають складною, але контрольованою. За оцінками колишнього міністра оборони Олексія Рєзнікова, за успіхів ЗСУ на інших ділянках фронту, куп'янське угруповання РФ може опинитися в котлі.

Війська РФ щодня обстрілюють і бомблять населені пункти Куп'янського та інших районів Харківської області. З Куп'янського району проводиться евакуація мирних жителів.