У Жовтневому районному суді судитимуть ув'язненого Харківського СІЗО, який хотів втекти, щоб воювати на боці РФ. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Встановлено, що 42-річний чоловік, який уже мав проблеми із законом, відбував у СІЗО чергове покарання. В ізоляторі він агітував співкамерників підтримувати РФ і закликав здійснити втечу, щоб приєднатися до лав російської армії. Також він запевняв, що "скоро Харків стане російським містом".

Фігуранту інкримінують колабораціоністську діяльність (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявляв, що російська ФСБ намагається використовувати харківських кримінальних авторитетів для розхитування ситуації в Україні. Данілов закликав представників кримінального світу не йти на співпрацю з РФ, оскільки в Україні за це на них чекатиме в'язниця.