У Харкові судитимуть чоловіка, який навів російські ракети на виш і житловий будинок у центрі міста. Фігуранту загрожує довічне позбавлення волі, повідомили в обласній прокуратурі.

РФ вдарила ракетами по центру Харкова 5 лютого 2023 року. Тоді ракети влучили в будівлю Національного університету міського господарства та розташований поруч житловий будинок.

Два дні потому, 7 лютого, правоохоронці затримали навідника. Чоловіка спіймали біля пошкодженого ракетним ударом вишу, коли він фіксував наслідки обстрілу для "звіту" російським спецслужбам.

Зловмисником виявився 60-річний харків'янин, який, за даними слідства, активно співпрацював із російською розвідкою. На велосипеді він їздив Харковом і збирав для представників РФ інформацію про розташування блокпостів, укріплень сил оборони та місць дислокації ЗСУ.

Чоловікові було повідомлено про підозру в держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне тюремне ув'язнення з конфіскацією майна. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.