У Богодухівському районі жінка палила траву, впала у вогонь і загинула. Про це повідомили в ДСНС.

НП сталася 1 квітня. На околиці села Крисине горів сухостій. Площа горіння становила 800 кв. метрів. Під час пожежогасіння рятувальники виявили труп жінки. Загиблій було близько 60-ти років.

За словами сусідів, вона прибирала суху рослинність і спалювала її. Імовірно, їй стало погано, вона знепритомніла і впала у вогонь.

Спалювання сухої рослинності (трави, листя, гілок) на відкритих територіях становить серйозну небезпеку з кількох причин:

  • через сильний вітер вогонь може вийти з-під контролю і перекинутися на житлові будівлі, лісові масиви, господарські будівлі, спричинивши великі пожежі;
  • в атмосферу виділяються шкідливі гази і частинки, що погіршує якість повітря і може негативно впливати на здоров'я людей, особливо тих, що страждають на респіраторні захворювання;
  • у вогні гинуть комахи, дрібні тварини, пташині гнізда з яйцями або пташенятами, що сприяє скороченню біорізноманіття;
  • вогонь вбиває мікроорганізми, личинки і лялечки комах, що мешкають у верхньому шарі ґрунту, порушує гумусний шар, роблячи ґрунт менш родючим.

Тому в багатьох країнах і регіонах існують штрафи за несанкціоноване спалювання сухостою або трави.

В Україні за статтею 77-1 КУпАП за самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 грн.