У Лозовій Харківській області п'яний водій влетів у стовп та загинув. Як повідомили у поліції, увечері 28 лютого в одному з мікрорайонів міста патруль знайшов перевернуту машину.

Відомо, що 31-річний водій Mitsubishi не впорався з керуванням та врізався у стовп. Внаслідок цього авто перекинулося, а водій від отриманих травм помер на місці.

Попередньо встановлено, що водій був п'яний: у салоні машини знайшли пляшки зі спиртним.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами) КК України.

Сьогодні штрафи за їзду у п'яному вигляді досить високі та залежно від серйозності порушення можуть досягати 51 тис. гривень.

Якщо в поліції доведуть, що водій був п'яний, то йому загрожує штраф у розмірі 17 тис. гривень та 1 рік позбавлення прав. Якщо водія спіймали п'яним за кермом вдруге за рік, то розмір штрафу зросте до 34 тис. гривень, прав позбавляють на 3 роки. За третє порушення протягом року штраф зростає до 51 тис. гривень, а права забирають на 10 років.

Кримінальну відповідальність за керування у п'яному вигляді передбачено лише в тому випадку, якщо водій спровокує ДТП, в якому люди отримали тілесні ушкодження або загинули.