Директор і бухгалтер пологового будинку в Харкові з жовтня 2022 року по липень 2023 року нарахували собі 400 тисяч гривень "премій" та надбавок, повідомили в прокуратурі.

У вересні 2022 року підозрювані "домовились" про більш вигідні умови співпраці. Керівниця полового запропонувала головній бухгалтерці "закривати очі" на явно завищений посадовий оклад директорки. За це жінка пообіцяла щомісяця підписувати накази про преміювання своєї підлеглої-спільниці і сказала, що "не буде звертати уваги" на отримання головним бухгалтером надбавок за інтенсивність праці, знаючи, що вони головному бухгалтеру не передбачені.

Зловмисницям повідомлено про підозру. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.