У Харкові співробітники СБУ викрили та затримали 55-річного зловмисника, який виявився громадянином рф, з посвідкою на проживання в Україні. Він проживав у Харкові протягом чотирнадцяти років. 

У березні він надсилав своїм знайомим текстові повідомлення з російських Телеграм-каналів, де містилися заклики до збору коштів на потреби військових формувань країни-агресора. У повідомленнях вказувалася картка російського банку, куди можна було донатити окупантів, а також містилися виправдання російської збройної агресії проти України та глорифікація окупантів. 

Під тиском незаперечних доказів, зібраних слідчими СБУ, злочинець повністю визнав свою провину.

Вироком суду його визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 110-2 (пособництво у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. 

Зловмисника засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права протягом ще двох років обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, а також із конфіскацією всього особистого майна.