"В усіх школах області на час канікул повністю відключене теплопостачання", - повідомив 29 березня журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, опалення в школах буде включене тільки після початку нової учбової чверті. "Так само ми вчинили з тими дитячими садками, в яких на час шкільних канікул не ходять діти", - зазначив В.Дулуб.

За словами В.Дулуба, опалення відключене для того, щоб скоротити споживання газу. "Споживання газу скоротилося і в цілому по області, тому що стало тепліше. Про скорочення споживання газу ми повідомили в НАК "Нафтогаз Україна",- зазначив В.Дулуб.

Він також зазначив, що стабілізувалася ситуація з КП "Дирекція розвитку інфраструктури територій" (ДРІТ, цьому підприємству загрожувало відключення газу за низький рівень розрахунків - "SQ"). "По-перше, ДРІТ теж скоротила споживання газу, а по-друге - заплатила НАК 3,5 млн.грн. заборгованості, в тому числі 1 млн.грн. - пільгами та субсидіями, 2,5 млн.грн. -" живими" грошима", - зазначив В.Дулуб.

Довідка "SQ". Весняні канікули в школах Харкова та області почалися з 28 березня і триватимуть до 4 квітня (за планом канікули повинні були пройти 21-27 березня). За даними Департаменту освіти міськради, канікули перенесли тому, що в третій чверті 20% школярів перехворіло на грип та ГРВІ, навчальний процес припинявся в 64 класах міста. При сильному морозі учням молодших класів дозволялося не ходити до школи. У результаті не всі класи встигли освоїти програму третьої чверті.

ДК "Газ України "НАК "Нафтогаз Україна" 22 березня 2011 р. доручила підприємствам з газопостачання та газифікації відключити газоспоживання 13 підприємствам комунальної теплоенергетики через значну заборгованість за газ. Зокрема, планувалося відключити газ КП "Дирекція розвитку інфраструктури території". Її борг за газ з початку опалювального сезону становив 39 млн.грн. (рівень оплати - 27%).