На підготовку міського господарства Харкова до роботи в осінньо-зимовий період витрачено 342,8 млн.грн. З них 118 млн.грн. - кошти комунальних підприємств, 224,1 млн.грн. - кошти міського бюджету. Про це 28 вересня під час засідання виконкому Харківської міськради повідомив директор Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітанін.

За його інформацією, до зими повністю підготовлено 7 тис. 839 житлових будинків комунальної власності, об'єкти освіти, охорони здоров'я, соціально-культурної сфери, фізкультури і спорту. Зокрема, на 10 млн.грн. відремонтована покрівля 58 будинків, 4 млн.грн. були спрямовані на підготовку до зими житлових будинків ЖБК і ОСББ. Усього на підготовку житлового фонду до опалювального сезону витрачено 56 млн.грн.

Також В.Кітанін повідомив, що на підготовку до опалювального сезону КП "Харківські теплові мережі" використовувало 37,5 млн.грн. Підприємство підготувало до роботи котельні і випробувало 1,6 тис. км теплових мереж. КП "Харківкомуночиствод" на підготовку до зими використовувало 10,6 млн.грн. Підприємство прочистило каналізацію, підготувало до роботи два комплекси біологічної очистки - Диканівський і Безлюдівський, а також 30 насосних станцій. КП "ВТП "Вода" використало на підготовку до зими 10,3 млн.грн, підготувавши до роботи насосні станції, відремонтувавши водозабірні колонки, встановивши люки на водопровідних колодязях. КП "Міськелектротранс" готуючись до зими, освоїв 19,6 млн.грн. Підприємство капітально відремонтувало п'ять трамваїв і два тролейбуси, а також усунуло поломки 26 трамваїв і 17 тролейбусів.

Окрім того, директор Департаменту комунального господарства зазначив, що до зими готують і дорожню техніку, вже заготовили 13,9 кубометрів піску. "З минулого року в Харкові залишилося майже 350 тонн солі і більше 10 тисяч кубометрів піщано-сольової суміші, які будуть використані цього року. Але ці матеріали продовжують закуповувати і завозити в місто", - повідомив В.Кітанін.