Жилье поселка Караван переведут на индивидуальное отопление – мэр Люботина В.Теличко

Міська влада Люботина Харківської області розпочала переговори з газовиками про можливість переведення житлового фонду сел.Караван на індивідуальне опалення. Про це повідомив "SQ" міський голова Люботина Володимир Теличко. За його словами, необхідність переведення на індивідуальне опалення пов'язана з відмовою Караванського спиртзаводу опалювати будинки своєю котельнею. "З газовиками потрібно обговорити, чи достатньо буде газу для опалення, оскільки зараз в квартирах використовується газ тільки для приготування їжі. Потрібно також перевірити, чи відповідають планам вентиляційні канали, загалом врахувати всі параметри переводу. Також потрібно розглянути варіанти подачі тепла в школу, два дитячих садки і в клуб", - зазначив В.Теличко.

За його словами, нещодавно Держконцерн "Укрспирт", до складу якого входить Караванський спиртзавод, вирішив прописати в статуті, що він займається тільки виробництвом, розливом та продажем спирту. "Караванському спиртзаводу 180 років. Весь цей час завод жив за рахунок селища і на цьому заводі трималася вся інфраструктура селища. І тепер, за два місяці до початку опалювального сезону, приходить лист, що завод не бере на себе зобов'язань з опалення", - зазначив В.Теличко.

Мер Люботина заявив, що для заміни джерела теплопостачання потрібно як мінімум півтора року. "Для будь-якого проекту потрібно пройти п'ять експертиз, кожна з яких триває як мінімум 20 днів. Проект з'явиться тільки через п'ять місяців, і ще потрібно близько півроку на організацію процесу установки газових індивідуальних котлів. Нам обов'язково потрібна відстрочка рішення "Укрспирту "припинити опалення будинків" , - заявив В.Теличко.