Монетизация льгот позволит улучшить работу общественного транспорта – депутат Харьковского горсовета"Монетизація пільг дозволить поліпшити роботу міського громадського транспорту", - заявив 29 квітня на засіданні комісії Харківської міськради з промисловості, економічного розвитку і власності депутат міськради (фракція ВО "Батьківщина") Андрій Руденко. За його словами, якщо всі пасажири платитимуть за проїзд, то міськелектротранспорту буде легше працювати, направляти кошти на ремонт рухомого складу та виплату зарплати. "Ті закони, які приймалися років 15 тому, потребують коригування відповідно до сучасних вимог. Зокрема, потрібно відкоригувати список пільговиків - у нього зараз входять і прокурори, і лісники", - зазначив депутат.

За його словами, потрібно створити депутатську робочу групу, яка розробить звернення до Верховної Ради з приводу необхідності зміни нормативних актів щодо пільгового проїзду і винесе їх на обговорення сесії міськради. "Якщо ми не почнемо проявляти ініціативу на регіональному рівні, то зміни ніхто вносити не буде", - зазначив А.Руденко.

Як зазначив депутат міськради Геннадій Бондаренко (фракція Партії регіонів), коли буде створена комісія, потрібно обов'язково доручити їй перевірити законність ситуації з перевіркою посвідчень пільговиків у метрополітені. "За законами Україна пенсіонер має право пройти в транспорт, пред'явивши своє посвідчення. У метрополітені ввели свою власну процедуру, коли мають бути записані дані з посвідчення пенсіонера", - зазначив Г.Бондаренко.

Депутати вирішили перенести розгляд питання про створення депутатської групи на наступне засідання.