Колишньому директору ДП "Завод ім.Малишева" Олексію Підгорному пред'явлене звинувачення в розкраданні близько 1 млн.грн. коштів заводу. Про це 28 грудня повідомив журналістам прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. За його словами, слідство у справі закінчене, і вона передана до суду. У цій кримінальній справі проходять троє людей, включаючи і колишнього головного економіста заводу.

Також Г.Тюрін зазначив, що до суду передано кримінальну справу за невиплату зарплати і розкрадання близько 1 млн.грн. на ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка". Ще дві кримінальні справи за цим заводом знаходиться у провадженні.

Довідка "SQ". Раніше заступник прокурора Харківської області Володимир Суходубов заявив, що стосовно керівників трьох харківських заводів порушено кримінальні справи за ст.175 Кримінального кодексу (невиплата зарплати). Справи порушені проти колишнього керівництва ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", ДП "Завод ім.Малишева" і казенного підприємства "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування" (ХКБД). За інформацією В.Суходубова, заборгованість із зарплаті на заводі ім.Шевченка складає 23,6 млн.грн. Це заборгованість, що накопичилася за липень-грудень 2008 р., січень-квітень 2009 р., березень-грудень 2010 р. та січень-жовтень 2011 р.

Також заступник прокурора області повідомив, що у кримінальній справі обвинувачуються колишній гендиректор заводу ім. Малишева О.Підгорний і колишній головний економіст підприємства. Вони знаходяться на підписці про невиїзд. Стосовно них порушено кримінальну справу за ст.364 (перевищення службових повноважень) та за ст.366 (службова фальсифікація) Кримінального кодексу.