Під час матчів Євро-2012 у Харкові військові відстежуватимуть пересування всіх літальних апаратів. Як повідомив 28 вересня на засіданні Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку командир військової частини А-1451 Сергій Ковалевський, зараз у військових немає можливості відслідковувати польоти, якщо вони проводяться на висоті нижче 500 м.

"У Харкові зараз багато власників аеропланів, невеликих літаків, вертольотів. Якщо вони здійснюють польоти на висоті нижче півкілометра, то, згідно з постановою Кабінету міністрів № 401 "Про порядок використання повітряного простору", власники таких апаратів можуть не інформувати про пересування органи повітряної оборони, а лише повідомити диспетчеру про час свого польоту та пункті призначення", - зазначив С.Ковалевський.

За його словами, диспетчерська з контролю за пересуванням у повітрі таких літальних апаратів знаходиться в Дніпропетровську. "Ми просимо, щоб під час матчів Євро нам надавали цю інформацію в командний пункт", - зазначив командир військової частини.

Він також заявив, що Регіональний міжвідомчий координаційний штаб почне роботу в рамках Євро з 25 травня 2012 р. У цей час на території Харківського регіону на випадок повітряної атаки будуть розташовуватися чотири винищувачі "МІГ-21" і два зенітно-ракетних дивізіони.
 

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.