Оператор Міжнародного аеропорту "Харків" компанія "New Systems АМ" отримала в оренду більше десяти гектарів землі для будівництва об'єктів у зв'язку з підготовкою до Євро-2012. Таке рішення було прийняте 28 вересня на сесії Харківської міськради.

Зокрема, були виділені дві ділянки площею 6,9 га та 5,8 га для будівництва, реконструкції та експлуатації об'єктів за адресою: вул. Ромашкіна, 1. Будівництво повинне бути завершене до 1 червня 2012 р.

Також депутати прийняли рішення виділити земельну ділянку для будівництва храмового комплексу Української православної церкви на проспекті 50-річчя СРСР, а також будівництва Свято-Дмитрівського храму незалежної релігійної парафії на вулиці Полтавський шлях, 44.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, що включає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту.

Реконструкція аеродромного комплексу, яка включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродиспетчерської вежі, здійснюється за рахунок держбюджету.