Дорога, яку пробивають у харківському Лісопарку - це об'єкт суспільного значення, у міської влади є всі дозволи на її будівництво. Автори "політичного шоу" в Лісопарку повинні задуматися про відповідальність за свої дії. Таку заяву зробив 28 травня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Заява розміщена на офіційному сайті облдержадміністрації.

"Протягом декількох тижнів з центральних і місцевих телеканалів лунають фрази псевдопатріотів і псевдозахисників природи про "знищення вікових лісів парку Горького". Мушу зазначити, що у формулюванні таких інформаційних пасажів чимало помилок. Можливо, вони викликані непоінформованістю людей, яких використовує у своїх політичних планах купка так званої опозиції ", - зазначив М. Добкін.

"Ця дорога - об'єкт суспільного значення, будівництво якої внесено в Генеральний план міста Харкова. Рішення про її будівництво ухвалене членами виконкому Харківської міськради ще у 2005 р. На будівництво дороги отримані всі відповідні дозволи, включаючи відповідні екологічні служби, а проект її зведення схвалений у 2008 р. Міністерством регіонального будівництва", - зазначив М. Добкін.

За його словами, нова дорога поліпшить екологічну ситуацію, оскільки час руху автотранспорту буде скорочено майже удвічі і зменшиться час простою автомобілів. За словами М. Добкіна, це висновок екологічної організації "Товариство захисту природи".

"Викликають занепокоєння провокаційні і хуліганські дії з боку добре проплачених так званих активістів-екологів і журналістів кишенькових ЗМІ", - зазначив               М. Добкін. За його словами, вони підбурюють громадськість і висувають звинувачення правоохоронцям, які виконують свої службові обов'язки.

"Ми підтримуємо правоохоронні органи в їх діях, і надалі будемо сприяти їм у виконанні ними службових обов'язків. Ми готові до конструктивного діалогу і співпраці з усіма громадськими організаціями Харкова, які дійсно піклуються про його майбутнє. А тим, хто порушує закон - нагадуємо, що для їх покарання є весь інструментарій у рамках чинного законодавства", - підкреслив М. Добкін.

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев. 20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги. Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники екогрупи "Печеніги".

Уранці 21 травня представники екогрупи "Печеніги" (Харків) намагалися, за їх словами, своїми тілами перекрити шлях робітникам, які вирубують ліс в парку ім.Горького. Цього дня один з членів ініціативної групи, правозахисник Євген Соловйов, був побитий працівниками бригади. 22-28 травня зіткнення між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами продовжилися. За словами екологів, 25 травня четверо учасників акції були побиті і затримані міліцією. До протестуючих приєднався екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков. За словами активістів, вирубка в парку проходить незаконно.

Як зазначив народний депутат-харків'янин Володимир Філенко, в парку в подальшому міська влада планує побудувати низку об'єктів, згідно неофіційному плану забудови, який потрапив до активістів, в районі Дитячої залізниці (розташована поруч з парком ім.Горького) повинні бути побудовані два спортивно- туристичних комплекси (площею 0,75 га та 1,2 га) і один центр відпочинку і розваг (площею 1 га).