Дело против Ю.Тимошенко по ЕЭСУ будет передано в суд в течение пяти днейЗгідно з рішенням Київського районного суду Харкова сьогодні, 28 березня, закінчився термін ознайомлення екс-прем'єр-міністра, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко і її захисту з матеріалами кримінальної справи. Як повідомив офіційний сайт Служби безпеки України, кримінальну справу за обвинуваченням екс-прем'єра у покладанні боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) на держбюджет України після розгляду клопотань захисту буде направлено прокурору Харківської області для затвердження та подальшого направлення до суду.

"Загальна сума завданих державі збитків незаконними діями Ю.Тимошенко, згідно з матеріалами кримінальної справи, становить кілька десятків мільйонів гривень", - зазначено в повідомленні прес-служби відомства.

Як повідомив сьогодні під час брифінгу в Києві заступник генерального прокурора України Євген Блажівський, справа Ю.Тимошенко по ЄЕСУ буде передана до суду протягом 5 днів. "П'ять днів - це максимальний термін, передбачений законом. Сьогодні обвинуваченій Ю.Тимошенко вручені повні копії кримінальної справи", - зазначив Є.Блажівський, повідомив "Інтерфакс-Україна".

За словами заступника генпрокурора, на даний момент прокурор Харківської області визначає, до якого саме суду направити цю справу. "Згідно із законодавством, її може розглядати або райсуд за місцем вчинення злочину, або за місцем розслідування справи", - підкреслив Є.Блажівський.

Як повідомив в інтерв'ю "Радіо" Свобода "Сергій Власенко, адвокат Ю.Тимошенко, в екс-прем'єра є ще два захисники, які не встигли ознайомитися з матеріалами кримінальної справи. "Обмеження, встановлене Київським судом Харкова, стосується тільки Юлії Тимошенко і захисників Сергія Власенка та Андрія Кожем'якіна. А на сьогодні в справі є ще два захисники - це Євгенія Тимошенко та Олександр Плахотнюк", - зазначив С.Власенко.

Довідка "SQ". 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. 30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії. Також у жовтні 2011 р. стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) на бюджет України.