В Украине с 2012 г. все пассажирские автобусы будут оборудованы ремнями безопасностиПасажирські сидіння в автобусах, що здійснюють перевезення на міжміських і міжнародних маршрутах, з 2012 р. в обов'язковому порядку будуть обладнані ременями безпеки. Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко за підсумками восьмого засідання підкомісії з питань транспорту Комітету з питань економічного співробітництва Росії і Україні, повідомили "SQ" у прес-службі Мінтрансу.

Обладнання пасажирських автобусів ременями безпеки почнеться з 2011 р., а з 2012 р. стане обов'язковою нормою. "Ремені безпеки в пасажирських автобусах уже давно є європейською нормою", - підкреслив Костянтин Єфименко. Росія вже давно запровадила таке правило і зараз перевезення пасажирів автобусами, не обладнаними ременями безпеки, заборонені.

К.Єфименко також повідомив, що Мінтранс має намір заборонити використовувати як автобуси переобладнані вантажні транспортні засоби. "Велика кількість жертв у ДТП - результат того, що при аварії пасажири просто вилітають разом із сидіннями. І система кріплення, яка дозволяє забезпечити максимальну економію при перевезеннях, допускає і максимально велику аварійність і смертність", - зазначив міністр.