Співробітники Управління податкової міліції ДПА в Харківській області припинили діяльність місцевого конвертаційного центру. Про це повідомили "SQ" у прес-службі управління. Досудове слідство показало, що з травня до серпня 2011 р. організатор конвертаційного центру зареєстрував на свого знайомого низку суб'єктів фінансово-господарської діяльності для їх використання у злочинній схемі незаконної конвертації грошових коштів та ухилення від сплати податків.

Прес-служба управління повідомила, що проводяться слідчо-оперативні дії в рамках порушеної кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України за фактом придбання та реєстрації підприємств для прикриття незаконної діяльності та здійснення фіктивного підприємництва. Організатори центру затримані в порядку ст.115 КПК України та доставлено в ізолятор тимчасового утримання.

За даними податківців, зловмисники використовували банківські рахунки та реквізити підконтрольних підприємств для оформлення безтоварних операцій на придбання і продаж товарів. Оформлені документи передавали замовникам послуг для відображення в бухгалтерському та податковому обліках незаконного формування податкового кредиту та валових витрат, заниження своїх податкових зобов'язань з ПДВ та податку на прибуток. Загальний оборот незаконної конвертації з травня до серпня склав 20 млн.грн., державі завдано збитків у 4 млн.грн.