Возле Центрального рынка появилась огромная заасфальтированная площадка

Возле Центрального рынка появилась огромная заасфальтированная площадка У Харкові на Центральному ринку реконструювали будівлю Критого ринку. Зокрема, в будівлі поміняли вікна і відремонтували покрівлю. Перед будівлею влаштували клумби та поставили лавочки. Завершено також роботи з благоустрою набережної біля ринку "Металіст". Старі контейнери знесли, встановили огорожу з кулями, поклали декоративною плиткою тротуар і встановили дитячий ігровий майданчик. Ринок огороджують металевою огорожею і асфальтують тротуар між огорожею і новими торговими павільйонами, встановленими замість старих. Магазини ринку облицьовують композитними матеріалами. Ця робота ще не закінчена.
Біля Центрального ринку з'явилася величезна заасфальтована площадка Біля Центрального ринку з'явилася величезна заасфальтована площадка
Біля Центрального ринку з'явилася величезна заасфальтована площадка

Возле Центрального рынка появилась огромная заасфальтированная площадка

Возле Центрального рынка появилась огромная заасфальтированная площадка  

 

Довідка "SQ". Реконструкцію Центрального ринку в Харкові планувалося закінчити до 23 серпня - Дня міста.

Центральний ринок, або Благовіщенський базар, розташований в центрі Харкова, існує з середини XIX ст. У 1840 р. отримав назву по стояла поруч з ринком Благовіщенській церкві (зараз - кафедральний Благовіщенський собор). Включає в себе основну територію ринку, ринкову площу, торгові ряди, критий ринок і Будинок торгівлі. Критий корпус ринку був побудований в 1914 р.

Як повідомляється в програмі вдосконалення роботи роздрібних ринків до 2016 р., яку Харківська облрада ухвалила 16 червня, витрати Центрального ринку на благоустрій території складуть 1 млн.грн. У Харківській області - 122 ринку та торговельних майданчики, у тому числі 54 - у Харкові. Загальна кількість торгових місць складає 71,6 тис., середня заповнюваність ринків - 75-85%. У 2005-2010 рр.. в реконструкцію ринків було інвестовано 100 млн.грн. (144 грн. / кв.м).