Общественные слушания по вопросу пробивки дороги от ул.Сумской до ул.Новгородской уже проводились - Г. Кернес

Громадські слухання з питання пробивання дороги від вул. Сумської до вул. Новгородської вже проводилися. Про це 27 травня на робочій нараді, присвяченій цьому питанню, повідомив в.о. харківського міського голови, секретар міськради Геннадій Кернес. За його словами, питання пробивання дороги через Лісопарк (ЦПКіВ ім.Горького) розглядалося в контексті генерального плану розвитку Харкова до 2026 р. Також Г. Кернес відзначив, що питання про будівництво дороги в Лісопарку неодноразово розглядалося міськими радами попередніх скликань, а проект будівництва був схвалений Міністерством регіонального розвитку в 2008 р.

В.о. мера зазначив, що на нараді зібралися представники всіх сторін, щоб "обговорити вже вирішене питання про будівництво дороги".

Г. Кернес запропонував тим, хто виступає проти будівництва дороги в парку ім.Горького, створити ініціативну групу. "Я запропонував супротивникам будівництва даної дороги знайти доступний спосіб спілкування з людьми, тому що в кожній сфері є професіонали, щоб ми не піддавалися емоціям. Ця група могла б сформулювати питання, а ми їх розглянемо в рамках своєї компетенції", - зазначив Г. Кернес .

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги. Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники екогрупи "Печеніги". Уранці 21 травня представники екогрупи "Печеніги" (Харків) намагалися, за їх словами, своїми тілами перекрити шлях робітникам, які вирубують ліс в парку ім.Горького. Цього дня один з членів ініціативної групи, правозахисник Євген Соловйов, був побитий працівниками бригади. 22-25 травня зіткнення між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами продовжилися. За словами екологів, 25 травня четверо учасників акції були побиті і затримані міліцією. До протестуючих приєднався екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков.