Стали известны новые тарифы на тепло для жителей Харьковской областиНові тарифи на теплопостачання будуть встановлені в Харківській області (крім м. Харкова) з 1 лютого. Про це 27 січня повідомили "SQ" у Головному управлінні житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації. У грудні Нацкомісія регулювання енергетики (НКРЕ) дозволила теплоутворюючим підприємствам Харківської області підняти вартість однієї відпускаємої Гкал на 10%. Але плата за теплопостачання від населення приймається за квадратний метр житлоплощі, тому знадобиться час на перерахунок тарифів.

Як повідомив журналістам голова Харківської облради Сергій Чернов, очікується, що тарифи на тепло будуть підняті орієнтовно на 10% для населення і на 3-7% - для бюджетних організацій.

Як зазначив С.Чернов, за розрахунками фахівців, щоб тарифи відповідали собівартості виробництва тепла, їх потрібно було підняти на 35%. "І держава повинна тепер дати відповідь, як підприємствам з теплопостачання компенсувати цю різницю", - заявив С.Чернов. "Ми не повинні лякатися підвищення тарифів. Головне, щоб зростання зарплат випереджало зростання тарифів. Також буде працювати механізм виплати субсидій. Не підвищувати тарифи довше було не можна, оскільки збиткова робота підприємств могла призвести до їх зупинки. Тепер нові тарифи мають затвердити місцеві ради" , - відзначив С.Чернов.