Прокладывать кабели в подъездах харьковских домов теперь будут по установленным правиламДепутати Харківської міськради 26 вересня на сесії внесли зміни до рішення міськради від 16 листопада 2011 р. "Про встановлення Правил благоустрою території міста Харкова". Зокрема, правила благоустрою поповнив новий розділ про порядок утримання й розміщення лінійно-кабельних споруд та телекомунікаційного обладнання в житлових будинках та інших об'єктах комунальної власності міста.

Цей порядок регламентує розміщення на комунальних об'єктах міста телефонної розподільної мережі, розподільної мережі Інтернет, мережі проводового мовлення, антенної приймальної мережі телебачення і радіомовлення, систем сигналізації, електрогодинникових установок, системи домофонного зв'язку, системи диспетчеризації і так далі.

Також, згідно з порядком, під час проведення робіт з реконструкції та експлуатації кабельних ліній і телекомунікацій забороняється перетинати автомобільні дороги, лінії електропередач, трамвайні та тролейбусні лінії, дитячі установи та майданчики, пішохідні доріжки і місця та ін. Окрім того, забороняється прокладання кабелів зв'язку та абонентських ліній на фасаді будівель на висоті більше 5 метрів.

Також забороняється прокладання телекомунікаційних мереж у житлових будинках та інших об'єктах комунальної власності без проекту та договорів з КСП "Інженерні мережі" і балансоутримувачем будинку.

"Раніше підприємства на свій розсуд прокладали кабельні мережі. Сьогодні ми приймаємо перший документ, щоб представники телекомунікаційного бізнесу розуміли, що спокій і чистота житлових будинків - це і їх відповідальність", - зазначив харківський міський голова Геннадій Кернес.