Президент УЕФА М. Платини прибыл в ХарьковДелегація керівництва Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) на чолі з президентом УЄФА Мішелем Платіні 26 вересня близько 18.45 прибула до Харкова. У складі делегації - генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, виконавчий директор "UEFA Events SA" Девід Тейлор, операційний директор "UEFA Events SA" Мартін Каллен, комісар УЄФА з Євро-2012 Жак Ламбер. Делегацію супроводжує директор місцевого організаційного комітету "Євро-2012. Україна" Маркіян Лубківський та інші офіційні особи.

Сьогодні М.Платіні вже відвідав Львів і Донецьк, де оглянув головні об'єкти інфраструктури, необхідні для проведення Євро-2012, після чого провів наради з відповідальними за підготовку до чемпіонату в містах-господарях турніру. У Харкові делегація УЄФА огляне аеродромний та аеровокзальний комплекси, візьме участь в урочистому відкритті старого терміналу аеропорту (VIP-терміналу), відвідає стадіон "Металіст".

Також М.Платіні проведе спільну зустріч з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним, харківським міським головою Геннадієм Кернесом та інвестором підготовки Харкова до чемпіонату Євро-2012 Олександром Ярославським. Після цього о 20.45 президент УЄФА має намір зустрітися з представниками ЗМІ.

Довідка "SQ". Президент УЄФА М.Платіні 26 вересня з робочим візитом прибув в Україну. У кожному приймаючому місті делегація УЄФА інспектує основні об'єкти Євро-2012. 27 вересня М.Платіні відвідає Київ. Після цього під його головуванням пройде Наглядова рада з підготовки України до Євро-2012. Очікується, що делегацію УЄФА прийме президент України Віктор Янукович.

Польські міста, що прийматимуть матчі Євро-2012, президент УЄФА відвідає 11-13 жовтня.

Також М.Платіні відвідає Україну 2 грудня, щоб взяти участь у жеребкуванні фінальної частини ЧЄ-2012 з футболу.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.