Наметове містечко в парку Горького в Харкові фінансує "політичний лузер" Арсен Аваков (в.о. голови облорганізації ВО "Батьківщина" - "SQ"). Він платить людям, які виступають проти будівництва дороги через парк Горького, щоб вони вбивали цвяхи в дерева, призначені до вирубки. Про це 26 травня заявив на сесії Харківської міськради в.о. міського голови Геннадій Кернес.

"Він змушує їх забивати ці цвяхи. Вже в 150 дерев вбили цвяхи, щоб робочі потім калічились при вирубці. Для тих, хто називають себе екологами, це заробіток - прийти, покричати, отримати щось і піти", - зазначив Г. Кернес .

"А як була побудована дитяча залізниця? Адже теж вирубувалися дерева в парку. А якщо б ми будували нову гілку дитячої залізниці - вони б теж протестували? Ми всім розповіли схему як буде проходити дорога. У нас є всі дозволи, пройдені всі процедури , на сьогодні це об'єкт будівництва. І немає ніяких підстав говорити, що ми порушуємо екологічну ситуацію ", - підкреслив Г. Кернес

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев. 20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги.

Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники екогрупи "Печеніги". Уранці 21 травня представники екогрупи "Печеніги" (Харків) намагалися, за їх словами, своїми тілами перекрити шлях робітникам, які вирубують ліс в парку ім.Горького. Цього днь один з членів ініціативної групи, правозахисник Євген Соловйов був побитий працівниками бригади. 22-25 травня зіткнення між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами продовжилися.