"Якщо рішення про вирубку парку в Харкові законне, то до нього треба ставитися з повагою", - зазначив 25 травня в ефірі програми "Шустер Live" міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. Про це повідомила "Українська правда".

"Якщо б там будувався житловий масив - я би засумнівався при всьому моєму доброму ставленні до харківського керівництва. Тоді б у мене виникли сумніви, а чи треба рубати 503 дерева, щоб побудувати там котеджі або багатоповерхові елітні будинки", - відзначив він. "Але коли мова йде про громадський об'єкт - об'їзну дорогу - я не можу категорично говорити, що рада має рацію", - підкреслив міністр.

У свою чергу, в.о. голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков зазначив: "У Харкові ж ми бачимо вкрай сумнівне з точки зору доцільності рішення "транспортної проблеми". "Найбіль ймовірно, йдеться не стільки про прокладання дороги й обіцяне "розвантаження" центру міста, скільки про розвиток території навколо цієї нової дороги. Виникає підозра, що найближчим часом ця ділянка парку стане недоступною для харків'ян і перетвориться на чергову приватну забудову", - відзначив А. Аваков.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги. Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники екогрупи "Печеніги" (Харків). Уранці 21 травня представники екогрупи "Печеніги" намагалися, за їх словами, своїми тілами перекрити шлях робітникам, які вирубують ліс в парку ім.Горького. Цього дня члена ініціативної групи, правозахисника Євгена Соловйова, за словами членів екогрупи, побили працівники бригади. 22-25 травня зіткнення між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами продовжилися.