Янукович раскритиковал закупку поездов "Hyundai"Президент України Віктор Янукович розкритикував закупівлю швидкісних потягів "Hyundai". Про це він заявив під час засідання Ради регіонів, повідомила "РБК-Україна". "Чому, маючи власний прототип швидкісного поїзда, кошти вкладали не в налагодження свого серійного виробництва, а в придбання імпортної техніки? Що, нам не було зрозуміло, що ця техніка не пристосована до наших умов експлуатації до кінця?" - зазначив Янукович.

При цьому він підкреслив, що при купівлі також не були враховані інтереси українського товаровиробника й української економіки.

Довідка "SQ". 25 травня 2012 р. між містами-господарями Євро-2012 був відкритий рух швидкісних потягів "Hyundai". У цей день з Центрального залізничного вокзалу Києва потяг "Hyundai" вирушив у перший свій рейс до Львова. До Харкова поїзд вирушив у свій перший рейс 27 травня.

Нові потяги часто ламаються. За останні два тижні сталося понад 10 різних поломок поїздів "Hyundai". "Укрзалізниця" й Українська залізнична швидкісна компанія пояснюють їх поганими погодними умовами.

Компанія "Hyundai" вибачилася перед українським пасажирами за заподіяні незручності при користуванні швидкісними електропотягами власного виробництва і пообіцяла виправити ситуацію.