Харьковчане в Верховной Раде возглавили один комитет и заняли должности заместителей в восьмиНародний депутат-харків'янин Валерій Писаренко (фракція Партії регіонів, ПР) згідно з постановою Верховної Ради очолив комітет з питань правової політики. Членом цієї комісії став Василь Поляков (ПР). Ще кілька харків'ян зайняли посади заступників голів комітетів.

Ірина Горіна (ПР) стала заступником голови комітету з питань економічної політики. До цього комітету також увійшов Анатолій Денисенко (ПР).

Ірина Бережна (ПР) - перший заступник голови комітету з питань євроінтеграції.

Дмитро Шенцев (ПР) став заступником голови комітету із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Член цього комітету - Володимир Мисик (ПР).

Анатолій Гіршфельд (ПР) - заступник голови комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій.

Інна Богословська (ПР) - перший заступник голови комітету з питань культури і духовності.

Ігор Швайка ("Свобода") - заступник голови комітету з питань регламенту, членом цього комітету став Арсен Аваков ("Батьківщина").

Віталій Данилов ("Батьківщина") - заступник голови комітету з питань молодіжної політики, спорту і туризму.

Олександр Біловол (ПР) став заступником голови комітету з питань охорони здоров'я.

Віталій Немилостивий ("Батьківщина") став секретарем комітету з питань промислової політики.

Олександр Фельдман (ПР) увійшов до бюджетного комітету. Олег Буховець (КПУ), Дмитро Добкін (ПР) та Володимир Кацуба (ПР) стали членами комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Євген Мураєв (ПР) увійшов до складу комітету з іноземних справ. Віктор Остапчук (ПР) увійшов до комітету з питань транспорту і зв'язку. Дмитро Святаш (ПР) став членом комітету з питань податкової та митної політики.