На Харьковском заводе шампанских вин происходит рейдерский захват – директор завода Ю.Раина"ДП "Харківський завод шампанських вин" не має заборгованостей, але його все одно намагаються довести до банкрутства", - заявив 25 жовтня "SQ" директор заводу Юрій Раїна. За його словами, зараз "відбувається рейдерське захоплення заводу торговою групою "Таргет". "Це та група, яка свого часу довела завод до банкрутства. У хід йдуть "кишенькові" рішення суду, без пред'явлення звинувачення, без виклику до суду сторін. Адже завод не має боргів окрім кредиту в одному з комерційних банків. А у справі про банкрутство завод розрахувався з усіма боргами. Зараз завод працює стабільно, сплачує до держбюджету всі податки", - зазначив Ю.Раїна.

За його словами, за останні півроку на заводі було близько 20 перевірок контролюючих органів. Усі - без жодного зауваження. Тільки вчора закінчило перевірку КРУ в Харківській області - зауважень теж немає. "А те, що відбувається, - рейдерське захоплення. Керує захопленням арбітражний керівник Оксана Бідна (колишній юрист "Таргету") і відновлюється на посаді директора Олександр Худенко. Це ті, які вивезли із заводу на 34 млн. грн. шампанського і не повернули ні копійки", - заявив директор.

Ю.Раїна зазначив, що сьогодні він знаходиться в Києві. Йому відомо, що його заступник відсторонений від роботи. "Завод захопили якісь молодці двометрового зросту, не пред'являючи нікому документів. О.Бідна пише накази і всіх звільняє. Це беззаконня. Це навіть складно коментувати. Працівники заводу дзвонили до міліції, але поки немає реакції. Я планую звернутися сьогодні за допомогою до міністра агропромислового комплексу Миколи Присяжнюка", - зазначив Ю.Раїна.

Довідка "SQ". Завод виробляє шампанські та інші вина. Виробнича потужність заводу - 20 млн. пляшок на рік. У квітні 2009 р. слідчий відділ управління СБУ в Харківській області порушив кримінальну справу за фактом розкрадання майна ДП "Харківський завод шампанських вин" на 58 млн. 367 тис.грн. посадовими особами підприємства.