Близько 50 млн.грн. інвестицій територіальної громади Харківської області є в пасажирському терміналі міжнародного аеропорту "Харків". Про це 25 серпня під час колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомив голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи виступ свого заступника Юрія Сапронова (Ю.Сапронов заявив, що термінал споруджується за кошти приватного інвестора).

"Ви озвучили, що термінал будується за гроші інвестора, компанії "DCH" (Київ). Це відповідає дійсності, але не повністю. Територіальна громада звільнила цього інвестора від перерахування коштів на соціально-економічний розвиток міста, надала пільгу з податку на землю, пільгу з орендної плати, дала "зелене світло" при отриманні дозвільних документів і так уже інвестувала в будівництво терміналу понад 50 млн.грн.", - заявив М.Добкін.

За його словами, ці кошти втратив міський бюджет Харкова, тому не потрібно забувати про роль територіальної громади у підготовці всіх об'єктів до Євро-2012. "Навіть у дуже складні часи, які були рік тому у взаєминах гілок влади, ніколи, кажучи про підготовку до Євро-2012, ми не говорили "я", завжди казали "ми"... Усе будується і готується всією територіальною громадою, а не окремими компаніями і людьми", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". За липень-серпень з держбюджету на фінансування об'єктів Євро-2012 надійшло 327,17 млн. грн. у тому числі на будівництво стадіону "Металіст" - 60,0 млн.грн., міжнародного аеропорту "Харків" - 120 млн.грн., метрополітену - 40 млн.грн., на ремонт об'їзної дороги навколо Харкова - 29 млн. грн. , комунальних доріг міста - 50 млн.грн., оновлення парку міських автобусів - 24,96 млн.грн. Також було виділено понад 17 млн.грн. на об'єкти охорони здоров'я, культури, комунальні дороги з міського бюджету.

За даними "DCH", група "DCH" з 2007 р. реалізує комплексну програму підготовки Харкова до Євро-2012, яка включає реконструкцію низки об'єктів спортивної інфраструктури міста (включаючи стадіон "Металіст") і міжнародного аеропорту "Харків". Загальна сума інвестицій керівника групи Олександра Ярославського у підготовку Харкова до Євро-2012 на кінець першого півріччя 2010 р. перевищила 2 млрд. грн.