Харьковский горсовет пролонгировал кредит на закупку львовских автобусовДепартамент бюджету і фінансів Харківської міськради 17 липня уклали договір з ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на продовження терміну користування траншами кредиту в 350 млн. грн. на закупівлю автобусів у Львівського автобусного заводу. Вартість операції склала 16 млн.грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передав сайт "Нашi гроші".

За інформацією сайту, це вже третя угода міськради з "Укрексімбанком" на пролонгацію кредиту для закупівлі автобусів і тролейбусів у рамках підготовки міста до Євро-2012. Сам кредит був отриманий у листопаді 2010 р. Термін погашення траншів кредиту мав настати в листопаді 2011 р. Проте міськрада повідомила про неможливість виплат через напрям "всіх можливих засобів" на виконання програми підготовки міста до Євро-2012. Тому в листопаді минулого року кредит був продовжений, тоді вартість пролонгації склала 35 млн.грн. У квітні 2012 р. мерія уклала ще одну угоду з "Укрексімбанком" на пролонгацію кредиту вартістю 6 млн.грн.

Довідка "SQ". У 2010 р. Харків, як і інші приймаючі Євро-2012 міста (Київ, Донецьк і Львів), з ініціативи віце-прем'єра Бориса Колесникова уклали угоди на придбання автобусів і тролейбусів "ЛАЗ" за рахунок кредитів, отриманих на ці закупівлі в "Укрексімбанку".