Директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський не писав відкритого листа, на ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна щодо проблем у підготовці Харкова та області до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Про це 25 червня повідомив журналістам М. Добкін з посиланням нателефонну розмову з  М. Лубківським.

"З'явився в інтернеті якийсь відкритий лист від М. Лубківського на мою адресу й адресу в.о. харківського міського голови Геннадія Кернеса про те, що М. Лубківський стривожений проблемами в Харкові. Я подзвонив панові Лубківському, який зараз перебуває на Чемпіонаті світу з футболу, і, судячи з нашої телефонної розмови, він не знає ні про які листи. Він мені сказав, що знаходиться в ПАР і ніяких листів не підписував", - повідомив М. Добкін.

"У нас існує тривале офіційне листування з оргкомітетом з Євро-2012, який від України очолює Маркіян Лубківський. Приходить офіційний лист, ми готуємо по ньому інформацію і відправляємо її на спеціальному бланку з підписом", - підкреслив Добкін.

Він відзначив, що в Харкові ще є низка проблем, пов'язаних з підготовкою до Євро-2012, але всі вони вирішуються. Зокрема, одна проблема в тому, щоб вибрати найбільш оптимальне місце для бази для другої футбольної команди з двох варіантів. Один варіант - база відпочинку Південної залізниці "Сонячний" і другий - готель гольф-клубу.

Довідка "SQ". Низка інформагентств 24 липня розповсюдив інформацію про лист керівника Місцевого організаційного комітету турніру "Євро-2012 Україна" Маркіяна Лубківського щодо проблем у підготовці Харкова та області до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. У листі йшлося, зокрема, про стан доріг, тренувальних баз і готелів.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. В Україні матчі Євро-20112 візьмуть Донецьк, Київ, Львів і Харків, у Польщі - Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань.