67,1 млн.грн. витрачено в першому кварталі 2010 р. у Харкові на об'єкти "Євро-2012". Зокрема, з держбюджету виділено 15 млн. грн., з місцевого бюджету - 15,5 млн.грн, інших джерел - 36,7 млн.грн., у тому числі коштів компанії "Нью Системс АМ" (інвестор реконструкції міжнародного аеропорту " Харків ") - 25,6 млн. грн. Про це 25 травня повідомив журналістам начальник управління соціально-економічного розвитку, планування та обліку Харківської міськради Яків Мусієнко.

"Зараз ведеться робота з коригування детального плану території, прилеглої до ОСК "Металіст", у тому числі з організації паркувальних місць на прилеглій до стадіону території (на виконання вимог УЄФА). Розробляється проект будівництва нової злітно-посадкової смуги аеропорту, яка дозволить не закривати аеропорт на тривалий час і забезпечить додаткову кількість стоянок для літаків. Також розроблено концепцію медичного забезпечення під час проведення Євро 2012 ", - зазначив              Я. Мусієнко.

Я. Мусієнко також повідомив, що на будівництво нової станції метро "Олексіївська" у 2010 р. з міського бюджету витрачено близько 20 млн.грн.

 

Довідка "SQ". Як повідомляв раніше директор департаменту і зв'язку міськради Євген Водовозов, у державному бюджеті на 2010 р. закладено 250 млн. грн. на об'єкти "Євро-2012" у Харкові. За словами в.о. міського голови Геннадія Кернеса, частина цих коштів буде направлена на будівництво метро, проте щоб темпи будівництва не знижувалися, гроші повинні бути перераховані в квітні 2010 р.