Харківський обласний театр музичної комедії переведуть до будівлі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка (ХАТОБ), для чого є всі технічні можливості. Про це повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

За його словами, розглядався варіант переїзду театру до інших будівель, але ці варіанти не підходять. "Існує певний бюджетний обсяг фінансування театру. З переведенням музкомедії до ХАТОБу, ми вирішуємо два завдання - зменшуємо витрати або перенаправляємо їх на фінансування будівлі. При цьому театр вивільнені гроші зможе витрачати на свій розвиток. А якщо перевести театр до іншої будівлі, то це завдання не вирішиться. Однаково потрібні кошти на ремонт та відновлення приміщень дуже великих будівель", - зазначив Є.Савін.

За його словами, оренда театром музкомедії будівлі на вул.Карла Маркса за рік обходиться в 1 млн.грн., 400 тис.грн. складуть комунальні послуги, близько 400-500 тис.грн. - інвестиції театру в орендоване приміщення. "Ми знайшли можливість маневрувати в термінах оплати. Сьогодні ми говоримо про оплату за перший квартал, хоча розуміємо, що реально вийдемо на оплату за півроку", - зазначив Є.Савін.

Він також повідомив, що можливість переїзду театру музкомедії до ХАТОБу визнана представниками і керівниками обох театрів. Планується влаштувати окремий вхід до кожного театру, розмістити інженерні та інші структури, які потрібні театру. "Ми хочемо відразу зробити все правильно, і тоді театри побачать, що вони не заважають один одному. Театри залишаються окремими юридичними особами. Але існує дублювання функцій в одному й іншому театрі. Зараз для них це нормально. Але коли вони будуть в одному будинку, ми підемо трохи далі і розглянемо можливість оптимізації дублюючих функцій. Глобально - є ідея створити культурний центр. Там буде, крім театрів, ще й музей приватних колекцій", - зазначив заступник губернатора.

Довідка "SQ". Зараз театр музкомедії розміщується у ДК "Харчовик" (вул. Карла Маркса, 32).