Представники влади пішли на поступки підприємцям у питанні спрощеного оподаткування. Про це повідомило видання "Дзеркало тижня" з посиланням на інформацію джерела в Кабміні, надану за результатами зустрічі мітингувальників підприємців з першим віце-прем'єром України Андрієм Клюєвим.

Зокрема, планується збільшити з 600 до 800 тис.грн максимальний щорічний прибуток підприємців, що працюють на єдиному податку і використовують касовий апарат; збільшити з чотирьох до п'яти осіб чисельність найманого персоналу; відтермінувати на півроку (до 1 липня 2011 р.) введення обов'язкового бухгалтерського обліку; ввести амністію із залишків товару на 1 січня; надати фізособам-єдиноподатникам право здавати в оренду житлові та нежитлові приміщення при обов'язковій сплаті податку з фізосіб.

Найбільш конфліктні моменти змін у сфері адміністрування податків і повноважень Податкової адміністрації зараз розглядаються на нараді у першого заступника голови Адміністрації президента України Ірини Акімової.

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни відбуваються акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу. Підприємці вимагають від В.Януковича ветувати документ.

23 листопада в Кабміні була створена робоча група з питань врегулювання окремих положень нового Податкового кодексу. За результатами зустрічі депутатів від Партії регіонів з представниками малого і середнього бізнесу, яка відбулася 23 листопада, була досягнута домовленість про те, що введення в дію двох розділів Податкового кодексу перенесено на II квартал 2011 р. Зокрема, це 14-й розділ, в якому йдеться про спрощену систему оподаткування, і 3-й розділ, де йдеться про податок на прибуток і спрощену систему для юридичних осіб.