Директор комунального закладу "Харківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-II ступенів № 7" Сергій Прокоф'єв буде звільнений через обвинувачення в корупції. Про це на засіданні постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області Харківської облради повідомила заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату облради Олена Ковальова.

Вона повідомила, що за результатами перевірки роботи школи було встановлено, що Прокоф'єв допустив порушення в ході орендних відносин з приватною фірмою. Було недоотримано 2 тис.грн. доходу від оренди приміщення школи. Суд визнав Прокоф'єва винним в адміністративно-корупційному правопорушенні, а він сам на засіданні суду погодився з його рішенням. Тому Харківська облдержадміністрація зобов'язана звільнити Прокоф'єва і просить погодити це звільнення з облрадою.

Як зазначила Ковальова, на сесіях облради планується прийняти ще низку кадрових рішень у частині продовження контрактів з керівниками комунальних підприємств. Заяви про продовження контрактів подали директор Харківського академічного українського драматичного театру ім.Шевченка Маргарита Сакаян, директор Харківського академічного театру ляльок ім.Афанасьева Володимир Решетняк, а також головний редактор газети "Слобідський край" Лариса Гнатченко. Контракти з цими керівниками закінчуються в листопаді, а поки управління підготує відповідні документи для того, щоб профільні комісії могли розглянути ці питання.