На бюджетних підприємствах Харківської області немає заборгованості з виплати заробітної плати. Про це 24 червня під час обласної селектора повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, якщо заборгованість і існує, то це борги за цей місяць.

І.Шурма зазначив, що загальна заборгованість з виплати зарплати в області становить 116,6 млн.грн. Повністю погашені борги на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві (37,6 млн.грн.), книжковій фабриці ім.Фрунзе (122 тис.грн.), ДП "Харківський облавтодор" (125 тис.грн.). Також скорочені борги із зарплати на таких підприємствах, як ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" (1,3 млн.грн.), КП "Міськелектротранс" (2,9 млн.грн.), КП "Харківблагоустрій" (1, 9 млн.грн.). За словами І.Шурми, у 16 районах області не виконаний план з погашення боргів із зарплати, серед них - усі дев'ять районів Харкова.

Як повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Олена Захуцька, у травні 25 тис. мешкнаців області не отримали або недоотримали заробітну плату.

Довідка "SQ". На 16 червня заборгованість із зарплати в Харківській області становила 123 млн.грн.