КСП "Інженерні мережі" (Харків) уклало з дев'ятьма провайдерами договори на спільне використання комунальної власності. Про це в ході засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства Харківської міськради повідомив директор підприємства Юрій Клейшмідт. За його словами, зараз ведуться переговори і з іншими провайдерами. Ю.Клейшмідт розповів, що всі кошти, отримані від провайдерів, йдуть на модернізацію житлового фонду. Так, наприкінці минулого року КСП "Інженерні мережі" виконало ремонт кількох під'їздів. Усього на ремонт житлового фонду у 2011 р. було направлено 1,5 млн.грн., отриманих від провайдерів.

Також "Інженерні мережі" провели інвентаризацію телекомунікаційних мереж у 25% харківських будинків комунальної власності. До кінця 2012 р. підприємство планує довести цей показник до 90%.

Ю.Клейшмідт нагадав, що їхнє підприємство регулює взаємовідносини харків'ян з кабельними операторами і провайдерами інтернет-послуг, стежить, щоб ті не завдавали шкоди комунальному майну. "Тому якщо комунальне майно пошкоджено, співробітники нашого підприємства виїжджають на місце, складають комісійний акт обстеження і приводять в порядок телекомунікаційні мережі провайдерів, прокладені з порушенням будівельних норм і правил", - підкреслив Ю.Клейшмідт. Він зазначив, що КСП "Інженерні мережі" отримало будівельну ліцензію, і зараз підприємство працює над отриманням ліцензії на обслуговування телекомунікаційних мереж.

Ю.Клейшмідт додав, що КСП "Інженерні мережі" у 2011 р. запрацювало близько 2,5 млн.грн. Витрати підприємства на придбання обладнання склали близько 1 млн.грн.

Довідка "SQ". КСП "Інженерні мережі" було створено 12 січня 2011 року.