Проїзд за єдиним проїзним квитком на всі види міського транспорту після його впровадження в Харкові буде коштувати на 10% дешевше, ніж проїзд за звичайними квитками. Як розповів журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес, міська влада буде виступати з такою ініціативою для того, щоб стимулювати купівлю єдиних проїзних.

Єдиний проїзний квиток на всі види міського транспорту буде створюватися на базі постійних пластикових карт, які зараз використовуються для проїзду в метрополітені. За словами Г.Кернеса, пасажиропотік у метрополітені становить близько 800 тис.осіб. на добу. Коли кількість використовуваних пластикових карт дійде до 500 тис., почнуть запроваджувати оплату проїзду за їх використанням у трамваях і тролейбусах. Потім до цієї системи будуть підключати й автобуси. У всьому транспорті будуть встановлені валідатори, які будуть зчитувати плату за проїзд.

"Надалі ми зможемо вести й інші розрахунки цією карткою, у тому числі за комунальні платежі та за будь-які інші послуги, які сьогодні є в місті. Це і зручність для харків'ян, і економія коштів. Ми вийшли з ініціативою до Кабінету міністрів, щоб ті, хто буде мати цю електронну карту, платили менше, ніж ті, хто буде платити "живими" грошима", - заявив Г.Кернес.

Він також повідомив, метрополітен планує відмовитися від використання пластмасових жетонів, на чому він заощадить 4-5 млн. грн. за рахунок скорочення витрат на виготовлення та експлуатацію жетонів. Планується, що вже найближчим часом їх замінять на одноразові проїзні квитки зі штрих-кодом.