На открытие ст.метро "Алексеевская" в Харьков может приехать президент Украины В.ЯнуковичНа відкриття ст.метро "Олексіївська" Харківського метрополітену може приїхати президент України Віктор Янукович. Про це 23 жовтня повідомив журналістам заступник генерального директора КП "Харківський метрополітен" Михайло Пилипчук. "Коли відкривали станції метро "Ботанічний сад" і "23 Серпня" у 2004 р., приїжджали президент Леонід Кучма, міністр транспорту Григорій Кирпа, був тоді і губернатор Євген Кушнарьов", - зазначив М. Пилипчук.

За словами М. Пилипчука, ст. метро "Олексіївська" готова на 99%, залишилося провести пусконалагоджувальні роботи. Відкриття "Олексіївської" заплановано на грудень 2010 р.

Довідка "SQ". Будівництво прольоту від ст.м. "23 Серпня" до ст.м. "Олексіївська" розпочато в 1992 р., будівництво безпосередньо станції "Олексіївська" - в 2004 р. Її відкриття спочатку планувалося у 2006 р., потім кілька разів переносилося.

За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені дві станції Олексіївської лінії - "Ботанічний сад" і "23 Серпня". Зараз будуються станції "Олексіївська" та "Проспект Перемоги".