Харківська міськрада виділила більше 50 га землі в Лісопарку, в районі Бєлгородського шосе, у власність кооперативам, щоб вони використовували її під житлову забудову. Таке рішення було прийнято без обговорення 23 лютого на сесії міськради.

У проекті рішення сказано, що кілька ділянок землі різної площі передаються обслуговуючим кооперативам "Ялинка", "Колонтроповс", "Унібуд", "Еревія", "Сокіл", "Ареаль". Окрім того, у проекті рішення сказано, що три земельні ділянки розмірами більше 9 га, 56 га і 4 га, які раніше належали кооперативу "Ялинка", виводяться з власності кооперативу "унаслідок добровільної відмови" і передаються до фонду "земельних запасів міста" .

"У мотивувальній частині будь-якого рішення є посилання на закон, відповідно до якого воно приймається. Протизаконних рішень ми приймати апріорі не будемо, якщо таке трапляється, то прокуратура реагує. Тому будь-яке виділення земельної ділянки на будь-якій території - це розвиток цієї території, інвестиції і так далі. Говорити про те, що тільки захисники лісу праві у своїх аргументах і доказах, я б не став. У них є позиція, і ми цю позицію враховуємо, в тому числі приймаючи рішення відповідно до закону і містобудівним обгрунтуванням", - заявив журналістам міський голова Геннадій Кернес, коментуючи рішення про виділення землі в Лісопарку.

Він також зазначив, що якщо в процесі забудови території необхідно буде вирубати дерева, міська влада буде діяти "відповідно до порядків і законів України".

У мотивувальній частині рішення сказано, що воно приймається у відповідності до ст. 25 закону України "Про місцеве самоврядування", ст.ст. 41,92,116,123,141,186 Земельного кодексу України, ст. 12 закону України "Про місцеве самоврядування", ст.23, 24 закону України "Про планування і забудову територій", ст. 59 закону України "Про місцеве самоврядування".

Довідка "SQ". 19 травня 2010 р. виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території ЦПКіВ ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акції протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною й учасниками акції протесту постраждало кілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.

Будівництво дороги в Лісопарку завершилося в кінці серпня 2010 р.