Новой датой открытия станции метро "Победа" будет 9 мая или 23 августа следующего года - М. ДобкинУ проекті доручення, яке готується за підсумками візиту президента України Віктора Януковича до Харкова, запланованого на сьогодні, 22 серпня, є варіант, за яким президент дасть доручення Міністерству фінансів виділити на будівництво метро у Харкові 150 млн.грн. цього року і 250 млн.грн. - наступного. Про це в інтерв'ю "Главкому" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, ці гроші потрібні для того, щоб здати в експлуатацію 30-ю станцію харківського метро "Перемога" і перемістити все обладнання і колектив метробудівців для початку будівництва нових станцій у напрямку аеропорту. "За наявності фінансування, я думаю, ми можемо спокійно здати станцію до 9 травня або 23 серпня наступного року", - заявив Добкін.

Довідка "SQ". Харківський метрополітен посідає друге місце в Україні за протяжністю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому - близько 800 тис. пасажирів на добу). У харківському метро - 29 станцій, рухомий склад - 321 вагон, три лінії - Холодногірсько-Заводська, Салтівська і Олексіївська. За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені три станції Олексіївської лінії - "Ботанічний сад", "23 Серпня" і "Олексіївська". Зараз будується станція "Перемога". Дата її відкриття кілька разів переносилася через відсутність фінансування будівництва. Зокрема, відкриття планувалося на 9 травня 2012 р., потім - на кінець цього року.