Бывшим работникам "Горэлектротранса" погасят долг по зарплате – Г. КернесЗ міського бюджету буде виділено понад 2,5 млн. грн. для погашення заборгованості із зарплати колишнім працівникам КП "Міськелектротранс". Про це 22 червня заявив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, на підприємствах, які були утворені в результаті реформування "Міськелектротрансу", немає поточної заборгованості із зарплати, але є борги з соціальних виплат і відпускних. Мер зазначив, що заборгованість - це "відповідальність керівництва підприємства". "Поставте ці питання пану Почепецькому", - заявив Г.Кернес, коментуючи ситуацію з опечатуванням кабінету директора КП "Міськелектротранс" С.Почепецького виконавчою службою. Мер зазначив, що С.Плочепецький знаходиться у своєму кабінеті.

"Не треба штучно створювати проблему. Заборгованість на цьому підприємстві - це проблема багатьох років. Борг, який досягав 60 млн. грн., сьогодні становить 2,5 млн. грн. Погашено позики підприємства в банків, погашені відсотки за ним. Соціальні гарантії будуть виконуватися, бюджет міста надасть фінансову підтримку", - заявив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Звільнені працівники ХКП "Міськелектротранс" 22 червня проводять пікет під будівлею харківської мерії, де розпочалося засідання сесії міськради, і вкотре вимагають повернути їм заборгованість із зарплати. На сьогодні звільнених з підприємства й не отримали зарплату - близько 220 осіб. Кожному з них заборгували ще по 8 тис.грн. Скорочувати працівників підприємства почали в січні, після реорганізації КП "Міськелектротранс".

Як повідомили "SQ" учасники акції, судові виконавці опечатали кабінет начальника ХКП "Міськелектротранс" Сергія Почепецького в будівлі по вул. Молодої Гвардії, 5. Кабінет опечатаний з 10 ранку вчорашнього дня. Також опечатаний склад "Міськелектротрансу" по вул. Молодої Гвардії, 1. Судові виконавці проводять опис майна.