Спиртное в "Росте" было обклеено фальшивыми акцизными марками. Возбуждено уголовное дело
У супермаркетах мережі "Рост" у Харкові податківці вилучили зразки лікеро-горілчаних виробів, які були обклеєні фальсифікованими акцизними марками. Про це 21 червня повідомили "SQ" в управлінні податкової міліції ДПА в Харківській області.

Як зазначили податківці, згідно з висновками НДІ експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні МВС України в Харківській області, марки не мають активних засобів захисту, тобто були виготовлені не на підприємстві, яке виробляє справжні акцизні марки. За даним фактом слідчим відділом Червонозаводського райвідділу Харкова порушено і розслідується кримінальна справа за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.216 КК України (незаконне виготовлення, підроблення акцизних марок, передбачає штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або обмеження волі терміном до чотирьох років).

Як зазначили в управлінні податкової міліції, проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення місць реалізації та зберігання фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів і шляхів надходження фальсифікованих акцизних марок.

Директор супермаркету "Рост" на вул. Клочківській Павло Бахтінов заявив "SQ", що представники супермаркету "знайшли розуміння з податковою міліцією", і припустив, що кримінальна справа незабаром буде закрита. За його словами, вилучене спиртне незабаром буде повернуте в магазин. Зараз супермаркет працює в нормальному режимі, жодних перешкод для покупців немає (раніше вітрини зі спиртними напоями були обклеєні скотчем та біля них перебували податкові міліціонери, окремі види продукції вилучалися).

Довідка "SQ". Як повідомив 8 червня директор супермаркету "Рост" Павло Бахтінов, співробітники управління податкової міліції (УПМ) Державної податкової адміністрації в Харківській області прибули в магазин в понеділок, 6 червня, о 9.00. Вони пред'явили санкцію Червонозаводського районного суду на проведення обшуку на предмет виявлення фальсифікованої горілки "Хлібний дар", яку нібито розливали в гаражі. Директор супермаркету зазначив, що ніхто з представників супермаркету не був повідомлений про рішення суду і суд проходив без їх участі.

Як повідомили "SQ" в УПМ ДПА у Харківській області, обшуки в харківських супермаркетах "Рост" проводилися в рамках кримінальних справ за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 216 КК України (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок), порушених за матеріалами управління податкової міліції, згідно з постановами суду Червонозаводського району Харкова.

Обшуки проводили слідчі слідчого відділу Червонозаводського райвідділу ХМУ ГУМВС України в Харківській області спільно з співробітниками УПМ ДПА в Харківській області, які включені до складу слідчо-оперативної групи. У ході проведення обшуку відібрані зразки лікеро-горілчаних виробів за підозрою в підробці марок акцизного податку, якими була обклеєна лікеро-горілчана продукція.