На внеочередных выборах сельских голов в шести районах Харьковской области победили представители Партии регионов

Позачергові вибори сільських голів відбулися 20 червня в шести районах Харківської області. На всіх цих виборах перемогли представники Партії регіонів. Про це 22 червня повідомила журналістам перший заступник голови Харківської обласної організації Партії регіонів (ХОО ПР) Олена Олешко.

За її словами, олександрівським сільським головою (Валківський район) стала Лариса Буряк, яка була єдиним кандидатом на цю посаду. Гонтаревскім сільським головою (Вовчанський район) став Юрій Шаповалов (висувалося два кандидати), червонохвильскім сільським головою (Великобурлуцький район) - Наталя Чухіль (висувалося сім кандидатів), новобурлуцьким сільським головою (Печенізький район) - Сергій Деніщіч (висувалося три кандидати). За інформацією Партії регіонів, на виборах Піщанського сільського голови (Красноградський район) перемогла Тетяна Кривко (висувалося шість кандидатів), колодязненського сільського голови (Дворічанський район) - Олександр Перепелиця (висувалося три кандидати).

Як повідомила О. Олешко, явка на виборах склала в середньому більше 60%.

За її словами, вибори у цих сільрадах були призначені з різних причин: в одному випадку сільський голова поміняв місце проживання, в іншому - склав повноваження у зв'язку з виходом на пенсію, у двох випадках голови сільрад відмовилися від посади за станом здоров'я, ще в двох випадках - пішли на вимогу громади.

Довідка "SQ". Усього на проведених 20 червня в різних регіонах України позачергових місцевих виборах, згідно з паралельним підрахунком голосів, перемогли 39 позапартійних кандидатів, 29 представників Партії регіонів, 12 - "Єдиного центру", по 7 кандидатів ВО "Батьківщина" і Народної партії, а також по 1 кандидату від Компартії, "Народного союзу" Наша Україна ", Демократичної партії угорців України, Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, партії "Українська платформа" і Соцпартії.